Wat en hoe?

Wat is MijnLevensDossier.nl?

Dit is een online dienst waarmee u zelf stap voor stap uw eigen LevensDossier kunt samenstellen. Het biedt u de mogelijkheid al uw belangrijke documenten, toegangscodes en wensen veilig op te slaan in een centrale digitale kluis. Toegankelijk op ieder moment wanneer u maar wilt. Tevens kunt u belangrijke documenten delen met een door u aangewezen vertrouwenspersoon. Indien u het wenst is persoonlijke ondersteuning mogelijk.

Wat kan ik allemaal opslaan in de kluis van MijnLevensDossier.nl?

Bij ‘Toegangscodes’ kunt u uw gebruikersnamen en wachtwoorden invoeren. Om u te helpen zijn er verschillende categorieën en voorbeelden opgenomen. U kunt accounts toevoegen die niet in het overzicht staan, kies dan voor ‘Overig’.
Bij ‘Vragenlijsten’ kunt u uw eigen LevensDossier samenstellen. Aan de hand van vragen wordt u per categorie, stap voor stap de mogelijkheid geboden alles in kaart te brengen wat uw nabestaanden zouden moeten weten ingeval u komt te overlijden of zaken die van belang zijn indien het zelf niet meer kunt overzien. Niet alleen uw persoonlijke omstandigheden en wensen, maar ook uw financiële situatie en feiten met betrekking tot uw bezittingen kunt u vastleggen en zo nodig zelf weer aanpassen.
Bij ‘Documenten’ kunt u belangrijke documenten opslaan. Hier is een mappenindeling gemaakt die u echter naar eigen inzicht kunt aanpassen. Indien u een compleet LevensDossier door Cretio laat verzorgen, kunt u dit ook onder ‘Documenten’ opslaan. Cretio zal er dan tevens voor zorgen dat al uw belangrijke papieren documenten worden gescand die u veilig kunt uploaden.

Wat is het verschil tussen VERTROUWD*, VEILIG**, VERANTWOORD*** en VERZORGD****?

Met VERTROUWD* kunt u meteen aan de slag. Via een download kunt u het document uitprinten. Op papier vult u met de hand alle gegevens in. Vergeet vooral niet te noteren waar u de gegevens en informatie bewaart om later een zoektocht te voorkomen.

Als u VEILIG** heeft dient u zelf uw kluis met een vertrouwenspersoon te delen om er zeker van te zijn dat uw gegevens niet verloren gaan als u iets overkomt. U heeft recht op 250 MB.

VERANTWOORD*** betekent dat uw kluis wordt geregistreerd bij de notaris van uw keuze. De notaris zorgt ervoor dat de vertrouwenspersonen die u toewijst, toegang krijgen tot uw kluis wanneer dat nodig is. De notaris registreert uw kluis ook in het wettelijke Centraal Testamentenregister, waardoor uw kluis na uw overlijden altijd boven water komt. U kunt voor 1 GB aan informatie kwijt, waardoor het mogelijk is om bijv. meer foto’s op te slaan.

Zowel bij VEILIG** als bij VERANTWOORD*** treft u bij de ‘Vragenlijsten’ een lijst met tips aan. Op deze manier kunt u praktische en financiële voordelen behalen zoals vermindering erfbelasting of voorkomen van familieruzie.

Bij VERZORGD**** komt een Regionale Cretio Partner bij u langs om samen met u een compleet persoonlijk LevensDossier op te stellen. Indien u wenst kan uw administratie daarbij ook geordend worden. Alle relevante papieren documenten zullen worden gescand en kunnen worden geupload in uw kluis. Daarnaast kunt u zonder bijkomende kosten gebruikmaken van ons uitgebreide professionele netwerk en krijgt u persoonlijke tips voor een zorgeloze levensplanning en afwikkeling nalatenschappen.

Bent u zelf al begonnen aan de ‘Vragenlijsten’ uit de kluis, maar wilt of kunt niet meer verder? Dan heeft u de mogelijkheid om met VERZORGD**** uw eigen resultaat in mindering te brengen op het vaste tarief van een door Cretio compleet verzorgd LevensDossier. U betaalt dus alleen de gemaakte uren van de Cretio Partner.

Belt u ons gerust voor de mogelijkheden: 085 – 06 554 26 of mail naar info@cretio.nl . Wij helpen u graag.

Kan ik upgraden van VEILIG** naar VERANTWOORD***?

Jazeker, dat kan. Neem even contact op met het Service Center van Digizeker via info@digizeker.nl of op 088 22 23 888. We helpen u graag bij deze upgrade. Downgraden van VERANTWOORD*** naar VEILIG** kan niet omdat VERANTWOORD*** bij de notaris is geregistreerd.

Kan ik belangrijke documenten delen?

Ja, alleen als u een kluis heeft kunt u belangrijke documenten delen met een door u zelf aan te wijzen vertrouwenspersoon. Hij/zij dient echter wel een account te hebben dat (gratis) aan te maken is via de registreerknop op deze website. Vervolgens kunt u hem/haar toegang geven tot een bepaalde map. U heeft alleen zijn/haar e-mailadres nodig. Op deze manier kunt u eenvoudig de door u geselecteerde documenten delen met uw vertrouwenspersoon zonder dat het hem/haar iets kost.

Hoe maak ik een (gratis) account aan?

  1. Vul het registratieformulier in via https://login.mijnlevensdossier.nl/register en dien het formulier in via de button “Registreer”.
  2. Op het scherm krijgt u de melding: Registratie ontvangen.
  3. U ontvangt een e-mail met het verzoek uw registratie via een meegeleverde link te bevestigen.
  4. Op het scherm krijgt u de melding: Activatie voltooid. U kunt nu inloggen via https://login.mijnlevensdossier.nl/login.
  5. Bij een gratis account: uw registratie is voltooid. Stel de persoon die u heeft uitgenodigd om een map te delen nu ervan op de hoogte dat uw registratie gelukt is. U ontvangt dan opnieuw een uitnodiging om de gedeelde map in te zien.
  6. Bij een betaalde account: bepaal nu de variant kluis Veilig** of Verantwoord** die bij u past en kies vervolgens uw betaalmethode (iDeal/Creditcard of automatische incasso of coupon).

Hoe gebruik ik opgeslagen wachtwoorden in mijn kluis bij toegangscode?

Ga naar uw ingevulde ‘Toegangscodes’ en gebruik de zoekfunctie om het account te vinden waarvan u het wachtwoord wilt gebruiken. Met “Ctrl-C” kopieert u het wachtwoord. Klik op het logo van het account waarmee u op de juiste website komt. Met “Ctrl-V” plakt u het wachtwoord op de pagina waar u wilt inloggen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Omdat uw digitale kluis zwaar beveiligd moet zijn, versturen wij niet automatisch een nieuw wachtwoord. Klik op ‘wachtwoord vergeten’ op het inlogscherm. Een medewerker neemt contact met u op om gegevens te verifiëren. Vandaar dat we bij de registratie om uw telefoonnummer vragen. Daarna ontvangt u een nieuw wachtwoord per e-mail dat u zelf weer kunt wijzigen.

Hoe veilig is de kluis van MijnLevensDossier.nl?

Uw gegevens worden zowel versleuteld verzonden als opgeslagen. Hierdoor kunnen we garanderen dat de inhoud van de kluis alleen door u is te zien en niet zichtbaar is voor medewerkers van Digizeker, Cretio en/of anderen. Voor uitgebreide en meer technische details verwijzen wij u naar het Service Center van Digizeker via info@digizeker.nl of op 088 22 23 888.
We raden we u aan uw kluis extra te beveiligen door ‘SMS inloggen’ aan te zetten. U ontvangt dan iedere keer bij het inloggen een code per sms (gratis). Een procedure die ook door veel banken gebruikt wordt bij het elektronisch bankieren. U kunt dit instellen bij ‘Mijn gegevens’ in de kluis.

Hoe beëindig ik mijn kluis?

Als u naar ‘betalingen’ gaat dan kunt u daar uw abonnement beëindigen. Vervolgens kunt u bij ‘kluisinstellingen’ de inhoud van uw kluis verwijderen.

Wat zijn de Algemene Voorwaarden?

De actuele gebruikersovereenkomst vindt u hier: http://www.digizeker.nl/gebruiksovereenkomst.html